Efterårshilsen fra LVKs formand

29.10.2020
Efterårshilsen fra LVKs formand

Markarbejdet er ved at være færdigt for denne sæson. Det er mit indtryk, at det har været en god høst af både kornafgrøder og grovfoder. Samtidig er arbejdet langt de fleste steder forløbet nemt og problemfrit.

Det er ellers, på mange andre fronter, særdeles udfordrende tider, vi befinder os i. Særligt hårdt ramt er vores kolleger i minkbranchen. Farmerne var i forvejen hårdt ramt efter flere år med alt for lave priser, og nu skal de så igennem denne udfordring med Covid 19, som rammer både ejere og ansatte, og som øjensynligt er meget smitsomt mellem minkene, så smitten nemt flyttes mellem farmene. LVKs minkdyrlæger støtter op, så godt det er muligt, og jeg ved, at de har en god kommunikation med branchen for at prøve at gøre opmærksom på den manglende faglighed i diverse tiltag fra myndighedernes side.

I LVKs bestyrelse har vi siden vores seneste årsmøde, haft vores vedtægter oppe til revision. Vi har de senere år bemærket, at der ikke er så mange afgivne stemmer til vores bestyrelsesvalg. Vi har konkluderet, at det kan være svært for nogle medlemmerne at afse tid til at bruge en hel dag på vores årsmøde, men at nogle måske hellere vil deltage i et lokalt møde med fagligt indhold. Desuden har vi haft oppe til overvejelse, om ikke det ville give mere mening, at vi foretog valg til bestyrelsen efter dyreart i stedet for nu, hvor vi stemmer efter regionalitet.

Dette arbejde har ført til, at vi i bestyrelsen på det kommende årsmøde vil fremlægge et forslag til vedtægtsændringer, som går ud på følgende.

1. Afskaffelse af de nuværende 3 regioner.

2. Valg til bestyrelsen efter dyreart. 3 kvægfolk, 3 svinefolk og 1 minkfarmer. Der vil blive mulighed for at brevstemme (evt. elektronisk) inden årsmødet.

Vi har booket Bygholm Landbrugsskole til vores årsmøde den 11/2, men for nuværende har jeg svært ved at vurdere, om det bliver muligt for os at samles denne dag. Måske bliver vi nødt til at skubbe mødet til senere på året.

Det er vigtig for os, at vi har mulighed for at få en ordentlig diskussion af vores forslag, så vi forhåbentlig kan få opbakning til ændringerne.

Jeg håber, der snart findes en vaccine mod Covid 19, så vi igen kan mødes fysisk til diverse faglige arrangementer for at udveksle viden og meninger.

Med venligh hilsen

Peter Hjort Jensen


 

Forfattere

 

Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !