Julehilsen fra LVK´s formand

18.12.2020
Julehilsen fra LVK´s formand

Kære medlemmer i LVK

Så nærmer julen sig med hastige skridt, og man må sige, at det på alle måde samtidig er afslutningen på et meget specielt år for Danmark og i særdeleshed for vores erhverv.

Det altoverskyggende emne, set fra LVKs side, er nedlukningen af minkerhvervet, som vi også har beskrevet i en tidligere mail til jer medlemmer. Det er for mig stadig en gåde, hvordan en sag kan udvikle sig så dårligt, og hvordan vores regering og diverse styrelser har ageret så uprofessionelt. Skandalen bliver kun større af, at minkfarmerne endnu ikke kender omfanget af den erstatning, de er blevet stillet i udsigt. I LVK bliver vi også ramt økonomisk, både i vores 2020 regnskab, men særligt i 2021, hvor vi har opsagt vores minkdyrlæger. De skal selvfølgelig have deres løn i opsigelsesperioden, men samtidig har de ikke mulighed for at køre en indtjening ind, da deres kunder er blevet lukket. Vi er gået med i en sammenslutning af aktører, der har serviceret minkbranchen, da vi vil kæmpe for, at også vi er berettiget til af få vores tab dækket.

Udsættelse af årsmødet

Som vi har tradition for i LVK, så havde vi planlagt at afholde vores årsmøde på Bygholm Landbrugsskole i uge 6. Dette tror vi ikke på bliver muligt med den nuværende situation med Corona. Derfor har vi besluttet, at vi udskyder årsmødet til senere på året. I vil blive orienteret, så snart vi ved mere om dette.

Jeg vil også nævne, at vi i bestyrelsen har kigget på de tidligere nævnte vedtægtsændringer. Vi har tidligere skitseret en model, hvor vi ville ændre bestyrelsesvalget til, at vi skulle vælge efter dyreart i stedet for efter regionsmodellen. Dette arbejder vi videre med i bestyrelsen, men nu med den ændring, at pladserne skal fordeles mellem kvæg og svineproducenter. I bestyrelsen mener vi stadig, at det er passende med 7 årsmødevalgte, så vi foreslår en model hvor den ekstra plads, vi ellers havde planer om skulle gå til en minkfarmer, nu går til den sektion (kvæg eller svin), der har flest medlemmer. I vil høre nærmere, når vi får mulighed for at afholde årsmøde.

Udskiftning i bestyrelsen

Til orientering, kan jeg nævne, at vi her på vores sidste bestyrelsesmøde inden jul, havde inviteret Lars Møller med. Lars Møller indtræder som suppleant i bestyrelsen i stedet for Lars Larsen, da Lars Larsen netop har solgt sin ejendom. Lars Larsen nåede kun at deltage i bestyrelsen i et lille års tid, men vi takker for indsatsen og ønsker god vind fremover. Lars har fået job som sælger hos Lely, så han bliver i erhvervet. Lars Møller kender vi, da han tidligere har deltaget i bestyrelsen. Han driver svineproduktion ved Dybvad og havde også mink, indtil de skulle aflives. Vi glæder os til samarbejdet med Lars.

Til sidst vil jeg ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår.

KLIK HER for at se julehilsen i PDF


 

Forfattere

 

Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !