Vådfoder Seminar den 10. oktober

11.10.2006
Vådfoder Seminar den 10. oktober

vådfoderTirsdag d. 10. oktober blev der på Pejsegården i Brædstrup, afholdt et seminar med fokus på fermentering i vådfoder.
Dagen igennem var fokuset lagt på de udfordringer og muligheder der er, og kan være ved styringen af biologien i et vådfodringsanlæg.
Til at svare på de mange spørgsmål der var dagen igennem, var 12 foredragsholder som alle delte deres viden og ekspertise omkring vådfoder til de mange fremmødte.

Arrangørerne af seminariet var Svinerådgivning Vest, Danske Svineproducenter, Vådfodereksperten og LVK. Sponsor var AgroKorn.

Nedenfor kan du under foredragsholdernes navne se de dias som blev anvendt under deres præsentation.

"Hvad sker der biologisk i et vådfoderanlæg" - Lone Blanner Jul, Eurofins Food & Pharma
Hvad er den helt grundlæggende biologi ved fermentering, hvad tror vi der sker og hvilken proces ønsker vi der skal ske?
Læs her

"Vandets betydning for fermenteringsprocessen" - Pierre Gaubert, Vitalac Group - Oversat af Eva Galmer, Vitalac Group.
Hvad betyder vandets kvalitet, indhold af kalk og andre mineraler for at der kan opnås en korrekt pH værdi?
Læs her

"Afprøvninger med fermenteret korn" - Konsulent Anni Øyan Pedersen, Dansk Svineproduktion
Præsentation af afprøvninger med fermenteret korn til smågrise og slagtesvin, og undersøgelser af vådfodringsanlæg uden restmængder til ad libitum fodring af smågrise. Ligeledes introduktion til igangværende og fremtidige undersøgelser.
Læs her

"Styrker og svagheder ved brug af fermenteret foder" - Svinefagdyrlæge Niels Hjørnolm, LVK
Dyrlægens opfattelse af hvad der er godt for grisen og dens sundhed 
Læs her

"Hvordan håndteres fermentering af vådfoder i Tyskland?" - Dr. Gerhard Stalljohan, Haus Düsse
Hvilken indflydelse har korn og foder håndteringen på vådfoderet og grisenes sundhed? Hvilke erfaringer har de i Tyskland og i hvilken retning udvikler systemerne sig?
Læs her

"Hvordan skal teknikken opbygges?" - Svinekonsulent Jens Korneliussen, Svinerådgivning Vest
Hvilke muligheder er der i opbygning af teknikken og hvad er styrkerne og svaghederne ved forskellige systemer 
Læs her

"Hvilke Praktiske erfaringer har vi med fermenteret vådfoder?" - Konsulent Jens Legarth, Vådfodereksperten
Hvilke problemstillinger findes i vådfoderanlægget, og hvordan løser vi dem? Hvordan opnåes en stabil fermentering med bundlinie resultater?
Læs her

"Hygiejne er nøglen til succes?" - Hygiejnekonsulent Jørgen E. Nielsen, LVK
Hvordan skal et anlæg gøres rent? Hvilke detaljer skal der specielt fokuseres på for at få succes i rengøringen?
Læs her

"Landmandens erfaringer med opstart af fermenteret foder"
Palle Smith, Nordborg - Læs her
Bo Ebbese, Solvang Skærbæk - Læs her



Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !