Mini litteratur studie

06.10.2010
Mini litteratur studie

Optagelse af E-vitamin og K-vitamin

Ifølge McDonald et al. (2002) har de fedtopløselige vitaminer (A, D2, D3, E og K) fælles optagelsesmekanisme over tarmslimhinden. Ved optagelse i tarmen ”konkurrer” de fedtopløselige vitaminer med hinanden, dette betyder ifølge McDonald et al. (2002) at forøget tilførsel af vitamin A vil medføre et øget behov for tilførsel af vitamin E, D og K. Ligeledes beskriver Insel et al. (2004) at megadoser af vitamin A påvirker optagelsen af vitamin K. Ud fra oplysningerne af McDonald et al. (2002) og Insel et al.(2004), mener jeg ikke at det kan afvises, at der ved en kraftig overforsyning af E-vitamin kan ske en underforsyning af et eller flere af de øvrige fedtopløselige vitaminer, herunder K-vitamin.
 

Læs mere om optagelse af E-vitamin og K-vitamin her


 

Forfattere

Kristian Dedenroth Krogh Kristian Dedenroth Krogh
Svinedyrlæge

Brønden 89, 9352 Dybvad
M: 21715281
E: kkh@lvk.dk
 

Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !