Nekrolog

31.03.2014
Nekrolog


Det var med vemod vi torsdag morgen modtog meddelelsen om, at LVKs tidligere formand og direktør, gårdejer Laurs S. Sommer, Godthåb, Havndal stille var sovet ind om aftenen den 26. marts 2014.

Det meste af sit 78 år lange liv dedikerede han i høj grad til organisationsarbejde, og i særdeleshed til LVK som medstifter og mangeårig formand og direktør. Han var formand for LVK fra 1973 – 1999.

Vi vil mindes Laurs S. Sommer, som en mand, der altid har haft sine meningers mod, og som altid har taget kampen op overfor lovgivere og bestemmende myndigheder. Som formand for LVK kæmpede han bravt for LVKs interesser og dermed for dansk landbrug og danske husdyrproducenter. Som spydspids var han villig til at tage de mange knubs det gav. Under Laurs S. Sommer lancerede LVK sloganet: ”Sunde dyr – sunde produkter – sund økonomi”. Danske husdyrproducenter har meget at takke Laurs S. Sommer for.

Derudover var han byrådspolitikker. Han var i flere omgange viceborgmester i Mariager Kommune, og kunne være blevet borgmester, hvilket krævede at han sagde LVK fra sig, men det ønskede han ikke.

Han modtog senere Ridderkorset for sin indsats.

Ingen kunne som Laurs S. Sommer fylde et rum og løfte stemningen i en forsamling. Blev det alligevel lidt for kedeligt, havde han altid en A. C. Thomsen historie i ærmet.

Laurs S. Sommer var et meget vidende menneske, især vin havde hans store interesse og mange har nydt godt af hans vinsmagninger og spændende foredrag om vin. Derudover holdt han af at arrangere rejser og han var ofte rejseleder for ture til Rumænien, Rusland og Thailand. Efter murens fald var han via venskabsforeningen Havndal - Cluj med til, at yde stor humanitær bistand til Rumænien.

Laurs S. Sommer havde et stort hjerte og omsorg for andre, ingen gik forgæves til ham med et problem, han skulle nok sørge for at finde en løsning.

Laurs S. Sommer efterlader sig hustruen, Inge og 6 børn, svigerbørn og børnebørn.

Æret være Laurs S. Sommers minde.

LVK

 

Laurs S. Sommer begraves fredag den 4. april 2014 kl. 12.30 fra Udbyneder Kirke, 8970 Havndal.

 

 

 

 Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !