Det handler om almindelig sund fornuft

13.03.2020
Det handler om almindelig sund fornuft

Ifølge chefdyrlæge Claus Heisel, LVK, kører alt fortsat videre ude i besætningerne på trods af den aktuelle corona-situation. Men naturligvis er det under almindelige fornuftige forholdsregler.

- Alle har et ansvar for at handle, så ikke alle bliver syge hurtigere, end sygehusvæsenet kan følge med.
Ordene kommer fra chefdyrlæge Claus Heisel, LVK, på en dag, hvor coronavirus for alvor har nået Danmark og har angrebet mediebilledet, imens storm og hagl rusker i dyrlægens bil.
- Vi har også kontaktet Fødevarestyrelsen og spurgt til, hvordan vi som besætningsdyrlæger skal håndtere situationen. Vi er kommet frem til, at alt foreløbigt kører videre ude i besætningerne under almindelige fornuftige forholdsregler, forklarer chefdyrlægen.
Det betyder, at LVK fortsætter deres besætningsbesøg som hidtil, men at man ikke er samlet for mange ad gangen, holder en fornuftig afstand til andre og aflyser alle »ikke-nødvendige« møder.

Lille risiko

Meldingerne lyder foreløbigt, at der slagtes uforandret, og at det fortsat er muligt at eksportere.
- Ellers vil vi også løbe ind i nogle alvorlige dyrevelfærdsmæssige problemer, påpeger Claus Heisel.
Han har endnu ikke kendskab til besætninger med smittede ansatte, men dyrlægen vurderer heller ikke, at det er besætningerne, der er det farligste sted at arbejde.
- Selvom der på nogle bedrifter er mange ansatte, så arbejder de alligevel ikke så mange og så tæt sammen, at risikoen er stor som i så mange andre virksomheder. Det handler måske mest om...
 
Bragt i Effektivt Landbrug marts 2020, af Camilla Bønløkke

>> KLIK HER for at læse hele artiklen << 


 

Forfattere

Claus Bahne Heisel Claus Bahne Heisel
Svinefagdyrlæge, Chefdyrlæge

Klostervang 11, 4000 Roskilde
M: 21715300
E: ch@lvk.dk
 

Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !