Godt nytår

03.01.2020

Nytårshilsen til LVKs medlemmer.
Så har vi igen vendt kalenderen og taget hul på et nyt år. Prognoserne forudser, at vi går ind i et år, der kan blive med en historisk høj indtjening til vores erhverv. Udfordringen er, at dette opsving er meget ulige fordelt, og det er i høj grad svineproducenterne, der bliver begunstiget denne gang. Vores kolleger i minkbranchen venter stadig på priser, der kan give dem en ordentlig aflønning for deres indsats. Lad os håbe, at det bliver i 2020 vi ser en vending i minkpriserne. Vi skal nok også gentage, at opturen i svinepriserne balancerer på en knivsæg, da udbrud af ASF i Tyskland eller allerværst i Danmark, øjeblikkeligt vil udmønte sig i en lavere notering. 

Jeg vil som tidligere år, gerne benytte denne korte nytårshilsen til, at opfordre jer alle til at møde op til vores årsmøde. Vi afholder det i år den 6/2 på Nordjyllands landbrugsskole, så få allerede nu sat kryds i kalenderen. I er velkomne til at tage ansatte og kolleger med, så vi kan få en god dag sammen.

Om formiddagen har vi vores årsmøde med beretninger og valg, og vi skal have valgt mindst en ny til Bestyrelsen, da Lars Bach ikke genopstiller. Om eftermiddagen er der faglige indlæg ved LVKs dyrlæger. I kan se det endelige program, når det dukker op i den nærmeste fremtid. Endelig kan jeg fortælle, at vi har fået vores tidligere fødevareminister, Esben Lunde Larsen til at komme og holde et indlæg med titlen ”Har dansk landbrug en rolle at spille i fremtidens globale samfund”.

Jeg vil slutte med at ønske jer og jeres familier et godt og lykkebringende nytår.

Peter Hjort Jensen Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !