En goldkostrategi kræver altid opfølgning

11.09.2019
En goldkostrategi kræver altid opfølgning

Kvægdyrlæge Susanne Sommerlund, LVK, er ikke i tvivl – X-Zelit virker, men det kræver ligesom andre goldkost strategier opfølgning, for ellers risikerer man ikke at få den fulde eff ekt af produktet.
Susanne Sommerlund er kvægdyrlæge ved LVK og kommer i mange malkekvæg besætninger. Hun oplever på nærmeste hold, hvordan forskellige goldkostrategier virker ude i praksis. Hun har besætninger, som kører X-Zelit-fodring, besætninger som kører forsuring med Low CAB-modellen og besætninger, som »kalker køerne til«.
- Jeg oplever egentlig effekt ved alle tre modeller. Det vigtigste er, at man holder sig til én strategi og går »all in«. Jeg har tidligere oplevet en landmand, som kørte forsuring og halv mængde X-Zelit, og det er to vidt forskellige strategier og så lander man midt mellem to stole, siger hun.

Hver strategi har forskellig opfølgning
En af kvægdyrlægens kæpheste er, at uanset hvilken goldkostrategi man har valgt, skal den følges op.
- Nogle har det fint med at se, at det går bedre, men jeg kan rigtig godt lide at arbejde ud fra, hvad vi helt konkret ved – resultater og tal fra urineller blodprøver alt afhængig af hvilken strategi man har valgt, siger hun. Har man valgt X-Zelit eller at »kalke køerne til«, laver man opfølgninger via blodprøver, mens Low CAB-strategien også kan følges op med pH-målinger på urinen.

Bragt i Effektivt Landbrug, september 2019, af Tenna Bang

>> KLIK HER for at læse hele artiklen


 

Forfattere

Susanne Sommerlund Susanne Sommerlund
Kvægdyrlæge

Træhedevej 4, Neder Jerstal, 6500 Vojens
M: 21715292
E: sus@lvk.dk
 

Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !