Godt nytår fra LVKs formand

02.01.2019
Godt nytår fra LVKs formand

Nytårshilsen til LVKs medlemmer.

Jeg håber, at I alle er kommet godt over julen og godt ind i det nye år. I år faldt helligdagene jo på hverdage, så det gav lidt større udfordringer med at få vagtplanerne til at gå op.
Hos LVK er vi ved at få de sidste brikker til at falde på plads, så vi kan sende invitationer ud til årsmødet. Som I har kunnet se på www.lvk.dk så er datoen d. 7/2 2019, og det foregår på Landbrugsskolen Sjælland i Høng. Jeg kan allerede nu afslører, at vi har fået Karen- Marie Lillelund til at komme og give os et underholdende indlæg med titlen” Hold balancen – nyd livet”. Desuden vil Christian Hüttemeier fra L&F afslutte dagen. Christian er kommunikationsdirektør hos L&F og har tidligere arbejdet som spindoktor for Lars Løkke Rasmussen.

Som sædvanligt har LVKs dyrlæger sammensat et spændende fagligt program, så I og jeres ansatte kan få noget nyt og brugbar viden med hjem på staldgangen.

2018 har været et udfordrende år for alle driftsgrene. Priserne på de fleste af vores produkter er for lave, og sammen med en historisk tør vækstsæson med efterfølgende mindre høst, så var det ikke i 2018 at der generelt blev skabt en mere robust økonomi i erhvervet. Der er stadig stor forskel på, hvorledes den enkelte bedrift klarer sig, men tal fra Seges viser, at op mod 25 % af bedrifterne har en uholdbar økonomi på sigt. Dette er et problem for det samlede erhverv. Hvis vi dertil tænker på udfordringerne med Brexit, handelskrige og generelt større ustabilitet, ja så må vi nok konstaterer, at også 2019 bliver et ”spændende” år.

På den anden side, så kunne det jo tyde på, at nogle af vores afregningspriser vil begynde at rette sig i 2019, så der igen bliver mulighed for en ordentlig indtjening.

Jeg vil slutte af med at ønske jer alle et godt og lykkebringende nytår.


Peter Hjort Jensen, formand for LVK Dyrlægerne



Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !