Nedtrap mælkemængden inden flytning til slagtebesætning

29.05.2019
Nedtrap mælkemængden inden flytning til slagtebesætning

På DLBR Slagtekalves sommermøde fortalte dyrlæge Lene Jensen om gode resultater ved nedtrapning af mælkemængden hos leverandøren efterfulgt af høj tildeling hos slagtekalveproducenten.

SLAGTEKALVE

Der er noget at hente, hvis slagtekalveproducenter kan få leverandørerne til at trappe tildelingen af sødmælk til kalvene ned den sidste
uge inden flytning fra mælkeproducenten og selv lægge ud med en høj tildeling af skummetmælk.
- Og hvis det ikke er muligt at få mælkeproducenten med på at nedtrappe, så er der i hvert fald en idé i, at I selv giver en høj mælkemængde, når I modtager kalvene, lød det fra dyrlæge Lene Jensen fra LVK, da DLBR Slagtekalve i sidste uge holdt sommermøde hos Rasmus Alstrup ved Videbæk.
Med sig havde hun resultater fra Seges-projektet, »Fra Kalv til Krog«, hvor man havde forsøgt sig med forskellige mælkefodringsstrategier hos Rasmus Alstrup og et udpluk af hans leverandører.
Halvdelen af kalvene i forsøget fortsatte med en konstant høj mælketildeling hos leverandøren inden flytningen, mens den anden halvdel blev nedtrappet. Hver af disse grupper blev så igen delt i to, hvor den ene blev tildelt en høj andel af skummetmælk – syv liter eller mere – mens den anden fik en lav andel af skummetmælk – fem liter eller mindre.
 
Bragt i Effektivt Landbrug, maj 2019, af Christian Carus

>> KLIK HER for at læse hele artiklen

 


 

Forfattere

Lene Jensen Lene Jensen
Kvægdyrlæge, teamleder

Tingeragerskoven 5, 7500 Holstebro
M: 21715277
E: lj@lvk.dk
 

Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !