Stormøde om Salmonella

25.10.2019
Stormøde om Salmonella
LVK Kvægdyrlægerne inviterer alle interesserede til stormøde om emnet salmonella. Der vil være fokus på salmonellabakterien, smittebeskyttelse, sanering, samt introduktion og erfaring med test af gødning med PCR for at finde aktive smitteudskillerne og vurdere miljøsmitten.
 
Salmonella Dublin bekæmpelsesprogrammet er på vej ind i den sidste fase, hvor der bl.a. kommer offentligt tilsyn på niveau 2 besætninger og strammere saneringskrav fra 2020. Der er stadig ca. 8 % malkekvægsbesætninger i niveau 2 og i flere af de sidste besætninger er driftslederne frustrerede over, at de ikke kommer i niveau 1 på trods af, at de gør en indsats. Kom og hør mere om salmonella, erfaringer med smittebeskyttelse, samt introduktion og erfaringer med den nye PCR-metode på gødning, som kan bruges til vurdering af miljøsmitte og udpegning af dyr, der er aktive smittespreder.

Møderne afholdes følgende steder og alle interesserede er velkomne:
27. november 2019: LVK Huset, Fynsvej 8, Hobro kl. 19

Mødet er åbent for alle, så tag gerne din nabo besætning med til en spændende aften.
Tilmelding til din LVK Kvægdyrlæge, på LVK.dk eller ring til kontoret på tlf. 9852 0044 seneste 3 dage før arrangementet.

Program:
  • Velkomst
  • Salmonellas smittedynamik, udskillelse og udvikling i antistoffer, samt sanering af en besætning ved Professor Liza Rosenbaum Nielsen, KU Sund
  • PCR analyse af salmonella i gødning ved Jørgen Katholm, DNA Diagnostik
  • Pause
  • Hvordan optimerer man smittebeskyttelsen ved Lars Pedersen, Seges
  • ”Start og slut på laktationen på en effektiv måde for ko og mælkeproducent” ved Boehringer
    Ingelheim
  • Introduktion til Salmonella ERFA grupper
Vel mødt!
LVK, Kvægdyrlægerne


Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !