Udnyt potentialet i din sundshedsrådgivning

10.01.2019
Udnyt potentialet i din sundshedsrådgivning

Den moderne mælkeproducent er meget mere end det man før i tiden forstod ved en landmand. Han har konstant fingeren på pulsen i forhold til ledelse, management, ny faglig viden, markarbejde osv. At være mælkeproducent i dag svarer i højere og højere grad, til at være virksomhedsleder i industrien, hvilket ofte kræver adskillige år med målrettet uddannelse og fine titler til følge.
Derfor er det måske naturligt, at nogle mælkeproducenter ikke føler, at deres dyrlæge kan matche dem, når vi taler rådgivning. Et specialle fra 2014, omhandlende mælkeproducentens holdning til sundhedsrådgivning og dyrlægen, mødt ofte udsagn som: »Jeg bruger ikke min dyrlæge til andet end til at leve op til lovgivning, ikke til rådgivning« og »Jeg bruger ikke rigtig min dyrlæge, X kan ikke komme med noget nyt, som jeg ikke allerede ved.«
Men burde det ikke være muligt for alle landmænd, at udnytte det potentiale der er i jævnligt at have en fagperson på bedriften? Selv den skarpeste driftsleder burde da netop formå at udnytte dette?! I specialet spurgte man mere ind til rådgivningen, og de interviewede mælkeproducenter havde da også mange ideer til hvordan de kunne rådgives, og flere var også meget interesseret i at blive analyseret og få sparing.
Vi har altså nogle mælkeproducenter derude, der ikke får udnyttet potentialet i sundhedsrådgivning. I tilgift mener jeg, dog uden videnskabeligt belæg, at vi i Danmark har mange kvægdyrlæger, der brænder for at yde en rådgivning der har værdi for mælkeproducenten. Hvordan får vi udnyttet dette potentiale og skabt denne merværdi for alle parter?

Bragt i magasinet KVÆG, januar 2019, af Nanna Frimann Jensen

>> KLIK HER for at læse hele artiklenTilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !