Vi skal kunne behandle dyr med medicin

12.06.2020
Vi skal kunne behandle dyr med medicin


Chefdyrlæge Kenneth Krogh, LVK, er bekymret for at flere vil mindske kvægbrugets medicinforbrug markant. Det skal fortsat være muligt at behandle dyr, ellers kan dyrevelfærden bringes i fare.


 Der er en opmærksomhed på at mindske brugen af medicin i landbruget. Hvordan ser du på den agenda?

 

“Overordnet set er det fint og fair, at forbruget af medicin skal bringes ned. Vi skal bruge så lidt som muligt, men stadig bruge det, der er nødvendigt. Set med kvægbrugets briller har vi dog slet ikke de problematikker med forbrugets størrelse og risiko for resistens, som man ser i svinebranchen.”

 

Hvordan bedømmer du kvægbrugets forbrug af medicin? 

 

“Der er i kvægbruget en bred enighed om at vores forbrug er fornuftigt. Jeg hæfter mig også ved, at vi ligger rimelig lavt sammenlignet med andre lande. Vi ser heller ikke en resistensproblematik knyttet til forbruget af medicin herunder de præparater, som vi bruger til kvæg”

 

Hvilke farer ser du i, hvis forbruget skal mindskes endnu mere?

 

“Jeg er bange for, at nogen stirrer sig blinde på at reducere forbruget, koste hvad det koste vil. De vil stramme medicinskruen igen og igen. Vi må ikke tilsidesætte dyrevelfærden på dette spørgsmål. Vi skal kunne behandle dyr. Som det er i dag, så er der tilfælde i mit virke som praksisdyrlæge, hvor jeg må opgive behandling af dyr, fordi bedre midler ikke længere er tilladte. Jeg så gerne, at vi fik en mulighed for at bruge andre virke midler i særlige tilfælde.”

 

KLIK HER for at læse hele af artiklen


 

Forfattere

Kenneth M. Krogh Kenneth M. Krogh
Kvægfagdyrlæge, Chefdyrlæge

Sallvej 145, 8450 Hammel
M: 20230885
E: kek@lvk.dk
 

Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !