Dansk landbrug forrest – men ikke i mål

18.02.2020
Dansk landbrug forrest – men ikke i mål

Resten af verden kan lære meget af dansk landbrug, fastslog Esben Lunde Larsen på LVK’s årsmøde. Men der er stadig masser at optimere på i et marked, hvor klimafokus og proteinmangel skal gå op.

FREMTID Der var masser af ros til de danske landmænd, da tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen stillede sig på scenen ved LVK Dyrlægernes årsmøde forleden på Nordjyllands Landbrugsskole.

- Der er bestemt en fremtid for dansk fødevareproduktion, og der er brug for, at verden lærer at gøre som I gør. I er et eksempel på, hvordan man kan øge produktiviteten på en bæredygtig måde, lød det fra den tidligere minister, der nu er fellow hos den internationale tænketank World Ressources Institute, Food, Forrest & Water.

Esben Lunde Larsen bed blandt andet mærke i dansk landbrugs udvikling fra 1990 til 2014, hvor man øgede produktionen med 22 procent, mens emissionen af klimagasser blev reduceret med 16 procent.

- Hos World Ressources Institute ser vi i hvert fald ikke en fremtid, hvor der skal skæres ned på produktionen de steder, hvor man er dygtig til det. For der bliver brug for flere fødevarer, da der vil blive over to milliarder flere mennesker på jorden i 2050 og der allerede nu er mangel på protein.

Tag højde for forbrugerne
På trods af ros og positive spådomme, lagde Esben Lunde Larsen dog ikke skjul på, at der også er masser af udfordringer for de danske landmænd – ikke mindst i en verden, hvor klimaaktivisten Greta Thunberg var årets person 2019 i Time Magazine.

>KLIK HER for at læse hele artiklen

 



Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !