Den aktuelle sundhedssituation

16.08.2019
Den aktuelle sundhedssituation

Sommeren 2019 er ved at gå på hæld, og vi i LVK minkdyrlæger håber, at I alle har haft tid til at nyde sommeren og forhåbentligt har der været tid til ferie.

Årets minkhvalpe er sat på plads 2 og 2 eller i grupper, og der fodres oppe på buret efter der er lagt halm på redekassen. Mange af jer har fodret på redekassen næsten til nu.
Juni og juli måneder har været trælse og frustrerende for mange af jer avlere med for stor dødelighed, og mange farme har oplevet hvalpe med diarre hos hvalpene. Det har ligeledes været frustrerende for os dyrlæger, fordi det har været svært at få stillet en diagnose og finde årsagen til dødsfaldene. Ikke mindst fordi vi igen i år har måttet ordinere meget antibiotika for at hjælpe jer og ikke mindst de syge minkhvalpe. Nogle farme har måttet behandle mere end en gang. Vi forudser et stigende medicinforbrug i år i forhold til sidste år pr mink.

Den aktuelle sundhedssituation
Pga. den økonomiske krise i minkbranchen spares der på omkostningerne alle de steder, hvor det er muligt. Mange har sparet på vaccination enten ved helt at undlade at vaccinere eller ved at undlade dele af vaccinationsprogrammet.
Ved indsendelserne til DTU pga. ovenstående øgede dødsfald er der konstateret Virusenteritis virus på enkelte uvaccinerede farme. Derfor opfordrer vi jer, som IKKE har vaccineret, til ved diarre og øget dødsfald samt ved konstatering af lav...

KLIK HER og læs hele nyhedsbrevet


Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !