Afrikansk svinepest - Status

12.12.2019
Afrikansk svinepest - Status

Afrikansk svinepest - Status

Der er konstateret udbrud af Afrikansk svinepest i det vestlige Polen, og derfor udvides den sorte zone i Polen med omgående virkning. Afrikansk Svinepest er sprunget 300 km vestpå, og er nu kun ca. 40 km fra den tyske grænse. Fundet af ASF er gjort i et trafikdræbt vildsvin. De polske myndigheder betragter det som et isoleret tilfælde uden direkte sammenhæng med udbruddene i den østlige del af Polen. Det vurderes, at det er menneskelig aktivitet, der er årsag til springet. I forbindelse med udvidelse af den sorte zone i Polen bliver en del Tyske regioner gjort til rød zone. Se Kort.

Foder fra Asien skal varmebehandles
På grund af risikoen for Afrikansk svinepest anbefales det i en risikoanalyse fra Landbrug & Fødevarer, at fodermidler fra ramte områder i Asien varmebehandles. For DANISH-certificerede besætninger bliver varmebehandling fremover et krav.

Husk varmen i de kolde måneder
SEGES har revideret temperaturen, som før vist er temperaturen i farestalden afgørende for pattegrisedødeligheden. Nedenstående ses anbefalet temperaturstrategi for rum og pattegrisehule.
Figur 3 viser ”gamle” anbefalinger til staldtemperatur i farestald. De udenlandske anbefalinger ligger markant over og har skabt grundlag for de nye anbefalinger...

BEMÆRK:
LVKs årsmøde 2020 afholdes torsdag, den 6. februar på Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk, Nibe.

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår

 KLIK HERUNDER og læs hele nyhedsbrevet

- Nyhedsbrev fra Svinedyrlægerne NORD
- Nyhedsbrev fra Svinedyrlægerne SYD
- Nyhedsbrev fra Svinedyrlægerne ØST



Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !