Dansk Vilomix og LVK indgår samarbejde

27.10.2006
Dansk Vilomix og LVK indgår samarbejde

Vilomix stifter sammen med Landbrugets Veterinære Konsulenttjeneste, LVK, 2 nye selskaber til fremtidig salg af veterinærmedicin samt katalog- og pakkevarer. LVK´s dyrlægeafdeling fortsætter uændret i LVK´s eget regi.

Med en forventet markedsandel på mellem 35 og 40 % i veterinærmedicin vil det nye selskab LVK ViloVet A/S blive en betydende aktør på det danske veterinærmedicin marked. Samarbejdet vil medføre, at det nye selskab vil kunne servicere danske landmænd på en langt mere effektiv og konkurrencedygtig måde, end parterne hidtil har været i stand til. Det forventes, at veterinærmedicin lovgivningen liberaliseres pr. 1. januar 2007. Herved åbnes der op for, at det nye selskab vil være i stand til at distribuere veterinærmedicin direkte til landmanden.

LVK har gennem mange år været en af landbrugets veterinære markedsledere og har megen erfaring med omsætning af veterinærmedicin. Samarbejdet med DLA Agro´s medlemmer vil øge distributionskraften betydeligt, og en række synergier vil komme kunderne til gode i det nye samarbejde.

LVK har ligeledes en stor e-handelsportal med et bredt udbud af varer på http://www.lvk.dk/. Fremover vil disse produkter sammen med det eksisterende pakkevarekoncept i Vilomix blive solgt i det nye fælles selskab LVK ViloFarm A/S.

De to nye selskaber vil samlet få en omsætning på ca. 250 mio. og beskæftige ca. 15 medarbejdere.  
De nye selskaber vil få domicil i Hobro i LVK’s eksisterende lokaler, hvor butik, lager og administration i dag har til huse. Direktionen udgøres af direktør Peter Iversen og direktør Jens Erik Overgaard.

”Samarbejdet med Vilomix er naturligt for LVK, da begge parter har landmændene som ejere og målgruppe. Vi ønsker at skabe merværdi for landmændene, og det har derfor ikke været svært at finde et fælles grundlag at etablere samarbejdet på,” siger gdr. Niels Buhl, formand for LVK.

Også formanden for Vilomix, Adm. direktør Christian Junker samt direktør Peter Iversen ser frem til det kommende samarbejde. ”Igennem længere tid har vi blandt DLA Agro´s medlemmer drøftet, hvordan vi skulle håndtere vores position i markedet for veterinærmedicin. Ved samarbejdet kædes LVK´s erfaring og knowhow sammen med DLA´s salgs- og distributionskraft. Samlet set får vi fra selskabernes start et effektivt setup og en virksomhedsstørrelse med stor robusthed. Dette er en styrke, både overfor leverandører og kunder på et særdeles konkurrencepræget marked.”

”Jeg glæder mig meget over, at LVK og Vilomix har fundet sammen om aftaler på de her forretningsområder, og det vil fremtidssikre de to selskabers position på markedet”, siger direktør Jens Erik Overgaard fra LVK.

For yderligere oplysninger kontakt venligst direktør Jens Erik Overgaard, LVK, tlf. 98 52 00 44 eller direktør Peter Iversen, Dansk Vilomix A/S, tlf. 86 97 41 00.Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !