Gyllevarsel

05.02.2007
Gyllevarsel

Ikke alle steder er lugten af forår lige velkommen.

Foråret byder nemlig ikke kun på glæden over igen at se træer og blomster springe ud i haverne, nej, også på markerne begynder de nye planter at gro og kræve ekstra næring. Mange steder sker det ved, at landmanden finder gyllevognen frem og drøner en tur ud over sine marker.

Som nabo er det sjældent forbundet med gensynsglæde at se gyllevognen i aktion igen. Nye teknikker har begrænset lugtgenerne, men lugten af gylle er stadig ikke til at tage fejl af, når landmanden har givet nabomarken en tur. Særligt, hvis man lige har inviteret til havefest eller hængt det nyvaskede tøj ud til tørre, kan lugten af gylle være meget uvelkommen.

Men da gyllen samtidig har afgørende betydning for planternes vækst, er det svært at bede landmanden om at lade være med at køre gylle ud på sine egne marker. I stedet tilbyder mange landmænd nu at advare deres naboer mod lugten af gylle, inden de kører det ud på markerne. Det sker enten ved at sende en e-mail eller en sms, et par dage inden gyllekørslen begynder.

For at modtage gyllevarsel skal man tilmelde sig på hjemmesiden http://www.gyllesms.dk/. Servicen er gratis.Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !