Hold øje med grisene om natten

24.02.2020
Hold øje med grisene om natten

Hold øje med grisene om natten
Med det nuværende marked er det værd at overveje, om der skal folk i farestalden om aftenen/natten. LVK svinedyrlægerne oplever at flere medlemmer begynder med natovervågning. Erfaringerne er typisk gode med sådanne tiltag. LVK svinedyrlægerne anbefaler at starte med overvågning 1-2 timer på de dage, hvor man har hovedparten af faringerne. Noter løbende hvor mange der farer efter endt natovervågning, så det optimale tidspunkt kan findes.

Tetracyklin bør være første valg
Det europæiske lægemiddelagentur har udsendt en antibiotikavejledning til dyrlæger. Heri anbefales der på fagligt grundlag at anvende tetracyklin som førstevalg. Dette står i skærende kontrast til den praksis, som anvendes i den danske Gult Kort-ordningen hvor tetracykliner tæller 50% ekstra. LVK svinedyrlægerne følger så vidt muligt den danske antibiotikavejledning, men finder det stærkt kritisabelt at fagligheden ikke er med. se mere ved at klikke her

Sår på forknæ giver ledbetændelse (ERFARING NR. 1916)
Seges har vist at pattegrise med sår på forknæ har 2,2 gang større risiko for at blive behandlet for ledbetændelse. Frekvensen af grise med sår var højest, når grisene var cirka tre dage gamle, og langt de fleste sår helede op frem mod fravænning. Sår på pattegrises forknæ fordobler dermed risikoen for behandling mod ledbetændelse. Der var ingen forskel på dødeligheden mellem grise med og uden sår på forknæ.

 KLIK HERUNDER og læs hele nyhedsbrevet

- Nyhedsbrev fra Svinedyrlægerne NORD
- Nyhedsbrev fra Svinedyrlægerne SYD
- Nyhedsbrev fra Svinedyrlægerne ØST

 



Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !