LVK Svinedyrlægerne ønsker alle medlemmer en glædelig påske

16.04.2020
LVK Svinedyrlægerne ønsker alle medlemmer en glædelig påske

LVK Svinedyrlægerne ønsker alle medlemmer en glædelig påske.

Ny LVK Svinedyrlæge i Nordjylland

Fra 1 april har LVK Dyrlægerne ansat dyrlæge Else Marie Overlund Andersen. Else Marie har tidligere praktiseret som svinedyrlæge i det sønderjyske, og kommer derfor med stor erfaring til glæde for medlemmerne i det nordjyske. Else Marie er i dag bosiddende i Tårs.

Pas på overproduktion
Den gode svinenotering har fået mange producenter til at til at lægge flere kilo på slagtesvinene. Dette kan dog give problemer i forhold til grænserne i miljøgodkendelserne.
LVK svinedyrlægerne anbefaler derfor, at man rådfører sig med landboforeningen, hvis man har hævet slagtevægten betydeligt.

Hold dørene lukket - Veganerpartiet er på tur
Veganerpartiet turnerer i den kommende tid rundt hos landets svineproducenter, for at lave videoer til deres valgkamp. Det er derfor vigtigt, at alle producenter sikre sig at ALLE døre til besætningen er låst, både af hensyn til at holde ubudne gæster ude, men... Se vedhæftede brev.

Gode råd om influenza
På baggrund af et ph.d.-projekt, lavet i samarbejde med Københavnsuniversitet og Seges, kan der gives følgende råd til håndtering af influenza i sobesætninger:
• Karantæneforhold for polte er vigtige for at undgå introduktion af...

I vedhæftede notat er der yderlige beskrivelse af influenza, og hvordan dette smitter, samt effekten af vaccination.
Resultaterne i notatet bekræfter LVK Svinedyrlægernes strategi, som tilstræber en individuel vaccinationstrategi til den enkelte besætning.


Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !