Nye regler vil forbyde hjemmeblandernes muligheder for at medicinere foderet.

08.09.2005
Nye regler vil forbyde hjemmeblandernes muligheder for at medicinere foderet.

Lægemiddelstyrelsen ligger op til, at hjemmeblandere ikke længere må iblande antibiotika i foderet. Dette er på trods af, at det er ordineret af dyrlægen. I fremtiden er det udelukkende foderstof industrien, som har denne mulighed.Dette udspringer i en beslutning fra EU, som den danske regering har accepteret og nu er ved at gennemføre regler for. 

Hvis reglerne gennemføres vil det først og fremmest betyde en reduktion i mulighederne for at gennemføre en målrettet og effektiv behandling af syge dyr. Det skyldes at en del af produkterne kun er registreret som foderlægemiddel og ikke til give på foderet brug.

Så kunne man bare sige, at foderindustrien kunne producere foderet, når der skal ordineres lægemidler i foderet. Industrien har dog vist, at den hverken distributionsmæssigt eller produktionsmæssigt er villig til at klare opgaven, så grisene bliver medicineret rettidigt.

LVK mener at; hvis disse regler bliver gennemført, bliver muligheden for en hurtig og effektiv behandling af syge dyr kraftigt reduceret.  Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !