3 anbefalinger fra konsulenten

15.10.2019
3 anbefalinger fra konsulenten

Immunitet, holdstyring og karantænestald

1. Jo flere søer, man har, jo vigtigere er det, at man har godt styr på sektioneringen og styring af virus. Med den størrelse besætning, Brian har, er der en enorm tilgang af ungdyr/polte, der hele tilden kommer til og bliver en del af besætningen. Hans fjende er virus som prrs og influenza, og her er immunitetsstyring et nøglebegreb.
Vi ser ved udvidelser af besætninger eller ved nye dyr, at immuniteten får et generelt dyk.

2. Grise tilbage i systemet og at begynde at slække på sektioneringen er andre forhold, som Brian Sørensen og de ansatte i svineproduktionen skal være opmærksomme på. Der må ikke rodes rundt mellem farestald og klimastald, for det er vigtigt i forhold til sygdom og smitte.

3. Fastholdelse af holdstyring med nu tre hold søer i besætningen plus altresyn frem for slangeprincippet tidligere er der brugt gode kræfter på. Poltekarantænen på otte uger skal overholdes, og det er vigtigt at have styr på vaccinationsprogrammet.
I dag er karantænestalden for enden af en klimastald på den ene soejendom, hvilket ikke er optimalt. For nyligt er en svineejendom, der er beliggende mellem Brians to sohold, blevet overtaget, hvor det er oplagt - og også planen - at der skal være karantænestald u fremtiden.

Bragt i Magasinet Svin, oktober 2019, konsulent Annette Bech

>> KLIK HER for at læse hele artiklen <<


 

Forfattere

 

Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !