Er du ny på Landbrugsindberetningen.dk

16.10.2019
Er du ny på Landbrugsindberetningen.dk

Fyraftensmøde på Djursland
Svineproduktionsudvalget i Djursland Landboforening og LVK-dyrlægerne vil gerne igen i år invitere til et fyraftensmøde med aftensmad: onsdag, den 30. oktober kl. 17 i Landboforeningen loklaer i Følle. Se program i her.

Bliv influenzavaccineret ved fyraftensmøder i november
Mød op til en række spændende og aktuelle fyraftensmøder og bliv influenzavaccineret så risikoen for influenza mindskes for både dig og grisene. Se indbydelse her.

Er du ny på Landbrugsindberetningen.dk
FVST indsamler løbende data om medicinforbruget og dødelighed i de danske svinestalde. Antibiotikaforbruget har indtil nu kun været forbeholdt besætningsdyrlægen og dødeligheden har været fulgt via besætningsdata. På Landbrugsindberetningen kan du nu følge begge parametre og ses hvor din/jeres besætning ligger. FVST vil på baggrund af niveauet graduere sodødelighed og medicinforbruget. Se vedhæftede fil her.

Hangrise uden lugt
SEGES har vist at hangrise produceret ud fra fædre med lavt androstenonniveau havde 27 % lavere androstenon end hangrise produceret ud fra fædre med højt androstenonniveau. Fodring med cikorie fire dage før slagtning medførte et 50 % lavere skatolindhold i slagtekroppen. På baggrund af resultaterne er der derfor muligheder for at reducere androstenon ud fra selektionen af orner, og skatolindholdet ved at skifte til foder med 15 % cikorie fra fire dage før slagtning. (MEDDELELSE NR. 1181)
 
Ses vi på Svinekongressen
Igen i år vil LVK Svinedyrlægerne være tilstede på Svinekongressen med både stand og indlæg. Såfremt du deltager er der altid plads ved LVK bordet til gallamiddagen. svinekongressen
 
Slut med autovacciner fra Dianova
Dianova ophører med produktion af autovacciner og distribution af ikke registrerede vacciner med udgangen af 2019. Dianova
har d. 27/9-19 meddelt, at de ophører med produktion af autovacciner samt distribution af ikke registrerede vacciner med udgangen af 2019. Dianova har samtidig noget overraskende meddelt, at sidste dag for ordremodtagelse på autovacciner allerede er d. 11/10-19, mens de ikke registrerede vacciner kan bestilles til og med d. 19/12-19, såfremt varen er på lager. Fra alle sider i branchen har der været kritik af dette. Af de ikke registrerede vacciner er det især Rokovac Neo som anvendes meget.

KLIK HERUNDER og læs hele nyhedsbrevet
- Nyhedsbrev fra Svinedyrlægerne NORD
- Nyhedsbrev fra Svinedyrlægerne SYD
- Nyhedsbrev fra Svinedyrlægerne ØST


Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !