Nyhedsbrev juni 2020

12.06.2020
Nyhedsbrev juni 2020

Præparater i restordre fortsætter 

 

LVK svinedyrlægerne oplever fortsat, at mange præparater går i restordre. Dette skylden Covid19 og ændringer i leverandørstrukturen på verdensplan. I de sidste par uger har dette for nogen også omfattet Borgal og Norodine. Disse anvendes hyppigt ved farefeber (MMA) grundet deres evner til at opkoncentrere sig i yver og bør. Det antages at ca. 20% af alle konventionelle søer rammes af MMA. I denne periode har LVK Svinedyr-lægerne derfor ordineret alternative præparater. LVK Svinedyrlægerne forventer desværre, at præparaterne på restordrelisten vil skifte frem og tilbage i den kommende periode. Alternativer til restordre præparater vil blive gennemgået i den enkelte besætning. 

 

Har du en produktansvarsforsikring

 

En produktansvarsforsikring skal dække de tab, der måtte komme, hvis man ikke har overholdt Danish produktstandard eller slagteriets produktstandard. Beløbet kan hurtigt komme op i millionklassen, og desværre har LVK Svinedyrlægerne set eksempler på, at denne forsikring ikke var tegnet. 

 

LVK Landmandsweb bliver endnu bedre 

 

Det nye LandmandsWeb er godt i gang, og bortset fra de få børnesyg-domme, der altid ses ved opstart af nye IT systemer, har medlemmer-nes modtagelse været positiv. Fremover bliver det muligt at indtaste restlager, forbrug samt ønsket mængde. Dette vil minimere den tid der bruges på ordinering og genordinering ved dyrlægebesøget, og sikre at månedsopgørelsen altid er gemt på LandmandsWeb. 

 

KLIK HERUNDER og læs hele nyhedsbrevet

Nyhedsbrev fra svinedyrlægerne NORD

Nyhedsbrev fra svinedyrlægerne ØST

Nyhedsbrev fra svinedyrlægerne SYDTilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !