Nyhedsbrev maj 2020

12.05.2020
Nyhedsbrev maj 2020

Soja til søer giver ikke mere mælk

SEGES har i en ny undersøgelse vist, at en kraftig forøgelse af foderstyrken de første 14 dage efter faring ikke påvirkede den daglige kuldtilvækst. Tilsvarende resulterede en manuel tildeling af stigende mængder afskallet sojaskrå, fra fire dage efter faring og frem til fravænning, heller ikke i en højere kuldtilvækst. Dog blev der observeret lavere vægttab hos søerne i forhold til kontrolgruppen.

Se vedhæftede meddelelse 1201

Tid til toksinbinder

Som siloerne begynder at blive tomme, stiger mængden af strå, skaller, avner og jord i kornet. Dette øger risikoen for svampetoksiner og jordbakterier i foderet. Disse kan påvirke ydelsen negativt hos svin i alle aldre. Især udskudt endetarm, universelle tarmblødninger og hævede kønslæber er klassiske tegn. LVK Svinedyrlægerne anbefaler toksinbinder til foderet, hvis man har mistanke til kvaliteten af foderet eller ser symptomer. Se vedhæftede skema over alle de negative effekter, der ses hos svin med skimmelsvampeforgiftning.

Online Medicinhåndteringskursus

Da Covid19 ser ud til at holde fast, tilbyder LVK Svinedyrlægerne nu teoretisk medicinhåndtering og kursus i lokalbedøvelse før kastration online. Medicinhåndteringskursset tilbydes til 799 kr. ex. moms, og kurset i lokalbedøvelse før kastration tilbydes til 299 kr. ex. moms. Ønsker kursisten at tage begge kurser på en gang er prisen 998 kr. ex. moms. Den praktiske del afholdes i stalden af besætningsdyrlægen og er ikke med i prisen.

Se vedhæftede

Grillgrisens slagtefrist

Det er nok ikke mange grillgrise, der bliver solgt til den lokale slagter her i Coronaens tid. Ikke desto mindre har Fødevarestyrelsen for tiden fokus på slagtevægten af små grillgrise også kendt som spanferkel. Det er især tilbageholdelsestiden på toltrazuril (Baycox, Cevazuril, Espacox, Toltrarox etc.) som har en tilbageholdelses tid på 77 døgn, som der er fokus på. LVK Svinedyrlægerne gør desuden opmærksomme på, at produktet Clamoxyl prolongatum har en slagtefrist på 93 døgn. Desuden har mange af de mest brugte antibiotika i klimastalden en 30 dages slagtefrist.

KLIK HERUNDER og læs hele nyhedsbrevet

Nyhedsbrev fra svinedyrlægerne NORD

Nyhedsbrev fra svinedyrlægerne ØST

Nyhedsbrev fra svinedyrlægerne SYDTilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !