Øresår giver store udfordringer

01.11.2019
Øresår giver store udfordringer

Skærpet fokus på transportegnethed fører også til skærpet fokus på øresår. Det giver udfordringer for både producenter, transportører og dyrlæger. Den præcise årsag til øresår kendes ikke.

- Øresår er blevet et problem, der fylder meget.
Efter stramningen af reglerne for transportegnethed oplever dyrlæge Christian Christoffersen fra LVK i stigende grad, hvordan fl ere producenter og transportører står i et dilemma, når det handler om grise med øresår.
Producenterne vurderer, at problemet med øresår er blevet større, men ifølge Christian Christoffersen bunder det nok mere i den øgede fokus efter embedsdyrlægernes skærpede kontrol med transportegnethed.
- Problemet er blevet et politisk varmt emne, der både koster afl ivninger, tid, penge og velfærd i de ramte besætninger.

Årsagen er uvis
LVK Svinedyrlægerne i Nordjylland har for alvor valgt at tage fat på øresårsproblematikken, og for nogle uger siden inviterede de producenter og deres ansatte til kundemøde under emnet »Stop Øresår«.
- På trods af blot en uges varsel forud for mødet valgte 61 svineproducenter at deltage i mødet, hvor Svend Haugegård, Laboratorieum for Svinesygdomme, Niels Vinderslev, N. V. Randers A/S, samt dyrlæge Kristian D. Krogh, LVK, også bidrog med indlæg om problematikken.
For ifølge Christian Christoffersen så er det store dilemma, at årsagen til øresår...

Bragt i EffektivtLandbrug, november 2019, af Camilla Bønløkke

>> KLIK HER for at læse hele artiklen << 


 

Forfattere

Christian Christoffersen Christian Christoffersen
Svinedyrlæge

Frugtvejen 81, 9620 Aalestrup
M: 21715302
E: cc@lvk.dk
 

Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !