Svinedyrlæger vil have minister på banen efter politianmeldelser

04.02.2019
Svinedyrlæger vil have minister på banen efter politianmeldelser

Svin, der tidligere kunne transporteres uden problemer, har siden 1. januar udløst »et hav af politianmeldelser«, konstaterer dyrlæger. De vil have miljø- og fødevareministeren til at skride ind.

En gruppe af dyrlæger, som repræsenterer mindst 90 procent af Danmarks praktiserende svinedyrlæger, sendte i går et åbent brev til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann- Jensen (V) for at få ham til at skride ind over for det, som de opfatter som en ny, strammere praksis, når Fødevarestyrelsens embedsdyrlæger kontrollerer transportegnetheden af grise til eksport.
- Vi skriver til dig for at henlede din opmærksomhed på det urimelige i den aktuelle skærpelse i Fødevarestyrelsens vurdering af transportegnethed af grise til eksport, og appellerer til, at du skrider til handling for at få genindført faglig rimelighed i vurderingen i henhold til de gældende regler, der os bekendt ikke er ændrede, skriver dyrlægerne i brevet.
Problemet er ifølge dyrlægerne, at svin, der indtil 1. januar uden problemer kunne transporteres, nu pludselig udløser »et hav af politianmeldelser«.
- Det øger imidlertid ikke velfærden for grisene. Under den skærpede praksis er fagligheden og rimeligheden helt fraværende, og vi mener hverken at grisene, landmændene, dyrlægerne – eller du som ansvarlig minister – kan være tjent med den måde, som kontrollen foregår på lige nu, skriver dyrlægerne til Jakob Ellemann-Jensen.

Bragt i Effektivt Landbrug, fredag d. 1. februar 2019

>> KLIK HER for at læse hele artiklen <<

 Tilbage
 
Fynsvej 8 - 9500 Hobro - Tlf. 98 52 00 44 - Fax: 98 51 04 70 - lvk@lvk.dk
Udviklet af landIT !